maandag 27 juni 2011

Verbouwen

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover en kregen we de sleutel van ons huis in Meppel. Die vrijdag zijn we, heel enthousiast, meteen begonnen met klussen en breken. Wat is het heerlijk om van je eigen huis een paleisje te maken!
We zijn er ook zo super druk mee, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat zijn we druk bezig. Daarom ben ik ook even wat minder actief met bloggen.

Maar oh wat zijn we al veel dingen tegengekomen die niet goed zijn. Het grootste daarvan is wel de elektriciteit. De elektriciteit van de woonkamer, keuken en schuur zit op één groep, dat kan nooit goed gaan! Daarnaast is het onveilig aangelegd en is er zelfs een aardlekschakelaar stuk. We moeten nu door het hele huis heen de elektriciteit gaan aanpassen (plus een nieuwe groepenkast). Iets waar we niet op gerekend hadden en wat veel tijd kost.

Ik laat onder even wat 'voor' foto's zien, als het straks allemaal klaar is ga ik ook laten zien hoe het geworden is. Ik ben zo benieuwd!!


De keuken zoals hij was. Over anderhalve week krijgen we de nieuwe keuken.


Zowel boven als onder de zolder. Die inbouwkast is er inmiddels uit.
Ook zijn we al aardig ver met het verven van de zolder.
De keuken. Helaas kwamen we tot de ontdekking dat een opbouwwandje verrot was. het hout en gips is nat geworden door slechte isolatie. Dus die moest er ook uit en wordt nog vervangen.De woon/eetkamer. De vloer is er helemaal uit, daar komen platen in. Daarnaast wordt de vloer nog extra ondersteunt tegen het veren (alles is van hout) en  piepen van de planken.


Ik ben zo verschrikkelijk benieuwd hoe het straks gaat worden als alles klaar is! Maar zoals jullie zien moet er nog veel gebeuren. Dus ik ga nu lekker mijn bed in, om morgen weer met frisse energie er tegenaan te gaan ;-) 

3 opmerkingen:

  1. Succes met klussen! Ik ben benieuwd hoe het worden gaat. Gelukkig word het wat koeler want met deze hitte is er niet veel aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat leuk om te zien!!! Nou ja, niet de 'rommel' ;-) Maar om wat het gaat worden!! Super joh!! Heel veel klusplezier en succes en voorzichtig ook!! En houd ons een klein beetje op de hoogte hoor!! Ontzettend leuk die foto's!! (en inderdaad geen 'anti-kreukballen' kopen haha, daar heb je toch maar weer mooi een paar eh.. schroefbouten voor??) liefs, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow! Wat een huis! Lekker klussen dus :)

    BeantwoordenVerwijderen